Het ontstaan en de groei van Sing-in Veenendaal

De Sing-in is in 1990 door een drietal enthousiaste christenen in Veenendaal opgezet. In januari 2010 bestonden we 20 jaar! Daar werd een toespraak gehouden door Jan Diepeveen, oprichter van de sing-in. Bekijk hiernaast de opname van die toespraak.

Inmiddels bestaan we alweer 30 jaar! En we willen daar graag nog heel lang mee doorgaan.

Sing-in Veenendaal

Locaties

De eerste avond, die in de foyer van theater ‘de Lampegiet’ werd gehouden werd meteen door ruim 300 mensen bezocht. Al snel was de locatie te klein en werd achtereenvolgens uitgeweken naar de tv-studio, de oude VSW-hal aan de Zandstraat (inmiddels afgebroken) en tot en met januari 2015 in Sporthal-West bij winkelcentrum ‘De Ellekoot’. Sinds februari 2015 wordt de Sing-in georganiseerd in De Basiliek.

Muzikaal

In De Basiliek zingen we elke maand met gemiddeld 1500 mensen tot eer van God. Doel van deze avonden is om mensen in aanraking te brengen met het reddende evangelie van de Here Jezus, Gods Zoon.

Tot januari 2005 heeft de Moor Valley Gospelband de muzikale omlijsting verzorgd. Vanaf februari 2005 is dat de Sing-in Praiseband Veenendaal.

Waarom?

De Here Jezus kijkt naar die ene zondaar, zoals jij en ik. Gelukkig kijkt Hij met zijn liefdevolle ogen naar ons. Met ogen en een hart dat van ons houdt. En van die liefde, die onbegrijpelijke zondaarsliefde, mogen wij zingen. Elke maand weer tijdens de Sing-in en ook thuis iedere dag totdat Hij komt. Wie weet hoe spoedig zal dat zijn!?

We hebben veel zegen ontvangen in de afgelopen jaren. Veel mensen hebben mede dankzij de Sing-in de Here Jezus leren kennen en zijn tot geloof gekomen. En daarom gaan we door. Alle eer aan God, onze Vader in de hemel.